Intr-un litru de
apa rece puneti un pliculet cu plante(30de plicuri pt 30 zile).
Se mai adauga o
lamaie (100-150gr) cu coaja cu tot, taiata felii.
Se fierbe pana
raman 750ml.(Timpul de fierbere este in functie
de aragaz, ~15-20 minute dupa ce a dat in clocot.)
Dupa ce s-a
racit,( se lasa de seara pana dimineata,) se indeparteaza plicul cu
plante, si se indulceste dupa gust cu zahar sau miere de albine(de
preferinta miere). Daca se foloseste zahar pentru indulcire, se va
pune in apa odata cu plantele, pentru a trece si acesta prin
procesul de fierbere.
Toata cantitatea
de 750 ml se va bea in cursul zilei in mai multe prize (cate putin
cate putin) pe tot parcursul zilei.
Tot in aceeasi
zi se va manca si lamaia fiarta, cu coaja cu tot, indulcita dupa
preferinta.
Alte indicatii:
Medicatia
alopata stabilita de medicul curant va fi luata in continuare in
paralel cu administrarea ceaiului.
Ea
va fi redusa pe masura ce afectiunea se amelioreaza, la recomandarea
si sub supravegherea medicului |